Minimalistin ihonhoitovinkit vähentävät kemikaalikuormaa ja tukevat ihon mikrobiomia

Minimalistin ihonhoitovinkit vähentävät kemikaalikuormaa ja tukevat ihon mikrobiomia

Kesällä on hyvä päästää ihokin lomalle ja siksi kannattaa keventää ihonhoitorutiineja. Mieti tarvitsetko todella mukaasi 7 eri sortin korealaisen ihonhoitoarsenaalin hoitonesteineen ja seerumeineen, vai pärjäisitkö tänä kesänä ihan muutamalla moneen taipuvalla ja laadukkaalla tuotteella? Kolme oleellisinta asiaa ihonhoitorutiinissasi ovat puhdistus, kosteutus ja suojaus. Tämä tarkoittaa enintään kolmea ihonhoitotuotetta, joista voit vielä tinkiä pohtimalla sopisivatko ns. monitoimituotteet tarpeisiisi. Ja sama "less is more" ajatus pätee luultavimmin myös hiustesi hoitoon. Matkareppuun kannattaa siis pakata vain välttämättömimmät ja moni vannoo hyväksi todettujen monitoimituotteiden nimeen. 

♡ Jos matkaat kesällä luonnossa, kannattaa miettiä miten pienennät kemikaalikuormaasi vesistöihin huuhtoutuvien tuotteiden, kuten pesuaineiden ja aurinkosuojien osalta. Kemialliset aurinkosuoja-aineet kuormittavat koralliriuttojen lisäksi myös meidän kotimaisia vesistöjä, puhumattakaan mikrobiomistamme. Valitse siis aurinkosuojatuotteeksi fysikaalisen suojafiltterin omaava sertifioitu luonnonkosmetiikkatuote, joka on turvallisempi vaihtoehto sekä ihosi mikrobiomille, että vesistöille. Hyviä vaihtoehtoja löytyy mm. Biosolikselta, Madáralta ja Alga Marikselta.

♡ Luonnon ystävä valitsee puhdistustuotteeksi veteen sekoitettavan Rhassoul-saven, joka puhdistaa hellävaraisesti ja ihoa kuivattamatta sekä hiuspohjan että kasvot (myös aurinkosuojajäämät!). Savi ei rehevöitä vesistöjä, joten voit peseytyä sen kanssa jopa metsälammessa. Mineraalipitoinen Rhassoul-savi sopii kaikille ihotyypeille ja tuoksuttomana ja tensidittömänä myös herkkäihoisille ja muille iho-ongelmaisille.

Käyttövinkki: sekoita 1 tl Rhassoul-savea kämmenkupissasi puhtaan järviveden kanssa löysähköksi pehmeäksi geeliksi. Levitä massa iholle pyörivin liikkein puhdistaen kasvot kauttaaltaan ja huuhtele puhtaaksi järvivedessä. Toista sama vartalolle käyttäen noin 1-2 rkl savea. Voit tehdä Rhassoul-savesta myös puhdistavan ja viilentävän naamion vähentämällä veden määrää, jolloin seoksesta tulee tahnamaisempi. Anna vaikuttaa 10-15 min ennen huuhtomista.


♡ Hyvä kosteutus on tasapainoisen ihon perusta kesät talvet. Kesällä monen iho nauttii kevyistä emulsioista, jotka imeytyvät ihoon helposti ja kosteuttavat ihanteellisesti. Oma suosikkini on tällä hetkellä Dr Hausckan Kvitteni kosteusvoide, joka sammuttaa janoisimmankin ihon. Sarjasta löytyy useita vaihtoehtoja eri ihotyypeille.
Monitoimituotteiden ystäviä suosittelen kokeilemaan Moi Forestin Multipurpose voidetta kosteusvoiteena tai hoitonaamiona. Voiteen tummahko väri häviää iholle levitettäessä ja sen ravitseva koostumus sopii erityisesti kuiva- ja herkkäihoisille.

Kosmetiikkafriikin voi olla vaikeaa hellittää otetta moninaisista hoitorutiineista ja ihanista purnukoista. Muutaman kuukauden kosmetiikkadetox tekee kuitenkin hyvää iholle kuin iholle. Anna ihosi hengittää, muista auringonoton maltillisuus ja ihosi suojaus hatuin, huivein ja suojakertoimin. Kosteuta ja ravitse ihoasi myös sisäisesti kauden vihanneksilla ja marjoilla, sokerittomilla hedelmämehuilla, puhtaalla vedellä, mineraaleja unohtamatta.
Anna ihosi nauttia luonnonvesistä ja valosta. Nuku päiväunet riippukeinussa tai nauti kesäyöstä rantakalliolla. Vietä oman näköinen kesä itseäsi kuunnellen, ystävistä ja luonnon ihmeistä nauttien. Ihanaa kesää sinulle!

PS. Moi forestin metsäpölyvoiteet toimivat kesälomalaisen SOS-voiteina taltuttaen hyönteistenpistojen aiheuttaman kutinan ja rauhoittaen auringonpolttamia. 😉

Edellinen julkaisu Seuraava julkaisu