Miksi mikrobit?

Täällä voit lukea lisää muun muassa mikrobiuutteestamme, raaka-aineista ja ihon mikrobiomista.

Metsäpölyä pyöreässä petrimaljassa
RECONNECTING NATURE™ -MIKROBIUUTE PALAUTTAA LUONTOYHTEYDEN JA VAHVISTAA PUOLUSTUSJÄRJESTELMÄN TOIMINTAA

Suomen luonnosta tuleva Reconnecting Nature™-mikrobiuute tukee ja vahvistaa tutkitusti ihmisen immuunijärjestelmää. Innovaatio syntyi Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteisessä Adele-hankkeessa, jossa kehitetään tapoja ehkäistä immuunivälitteisten sairauksien syntyä. Tällaisia tauteja ovat muun muassa useimmat allergiat, astma, keliakia, 1. tyypin diabetes sekä tulehdukselliset suolistosairaudet. Nykykäsityksen mukaan vähentynyt ja yksipuolistunut mikrobialtistus on syynä immuunivälitteisten sairauksien nopeaan yleistymiseen. Toistuvaa luontoaltistusta pidetään keskeisenä tapana suojautua näiltä sairauksilta, sillä altistus luonnon mikrobeille vahvistaa ihmisen immuunijärjestelmää.

Reconnecting Nature™ onkin kuin sisätiloihin tuotu metsäkylpy. Kun käytät mikrobiuutetta sisältävää Moi Forest -tuotetta päivittäin, saat monipuolisen luontoaltistuksen joka antaa puolustuskyvyllesi harjoitusta. Vastustuskykysi iloitsee monipuolisista Reconnecting Nature™ -mikrobeista: käyttämällä metsäpölyä sisältäviä tuotteita pystyt tasapainottamaan ainutlaatuista mikrobiomiasi ja sitä kautta vahvistamaan immuunijärjestelmääsi.

RAAKA-AINEET

Tuotteemme sisältävät korkealaatuisia luomuraaka-aineita, jotka suojaavat ihoa ja tukevat sen tasapainoista toimintaa. 

Raaka-aineet on valittu siten, että metsäpöly voi toimia iholla optimaalisella tavalla. Ihon hyödyllisten mikrobien tukemiseksi olemme käyttäneet tuotteissamme luonnollisessa muodossa olevia, kemiallisesti muokkaamattomia luomuraaka-aineita. Voimakkaat säilöntäaineet sekä pesevät ainesosat ja esimerkiksi silikoni- tai maaöljyjohdannaiset häiritsevät ihon normaalia mikrobitasapainoa, joten näitä ainesosia et tuotteistamme löydä. 

Läpinäkyvyyden takaamiseksi kerromme jokaisen tuotteen raaka-aineen kohdalla, mikä funktio sillä on tuotteessa ja onko kyseessä luomuraaka-aine.

Nainen levittää metsäpölyvoidetta käsivarteensa

2–3 ensimmäistä ikävuotta ovat merkittävää aikaa immuunipuolustuksen kehittymisen kannalta. On erittäin tärkeää, että näinä vuosina lapsen elimistö saa riittävästi kontaktia erilaisiin mikrobeihin.

IMMUUNIJÄRJESTELMÄ

Suurin osa elimistön immuunijärjestelmän tunnistuskudoksesta sijaitsee suolistossa, ja siksi nenän, korvien, suun ja keuhkojen kautta kaikki päätyy lopulta suoliston tunnistettavaksi. Tästä syystä pienet lapset syövät esimerkiksi hiekkaa ja multaa sekä pistävät muutenkin kaiken mahdollisen suuhunsa. Tällöin immuunijärjestelmä pääsee harjoittelemaan uhkien tai vaarattomien tekijöiden tunnistamista. Ihmisen terveyden kannalta on nimittäin yhtä tärkeää mihin immuunijärjestelmä reagoi kuin se, mihin se ei reagoi. Jos immuunijärjestelmä reagoi kaikkeen, se on rikki.

Myös ihossa sijaitsee reseptoreja, jotka opettelevat tunnistamaan immuunijärjestelmän kannalta hyödyllisiä mikrobeja. Ihon ja suoliston mikrobit puolestaan kommunikoivat keskenään keskushermoston ja verenkierron välityksellä ja ohjaavat näin osaltaan ihmisen immuunijärjestelmän toimintaa.

Ihmisen 2–3 ensimmäistä ikävuotta ovat tärkeää aikaa immuunipuolustuksen kehittymisen kannalta, sillä tänä aikana elimistö opettelee tunnistamaan sopivia mikrobeja, jotka voivat asettua pysyvästi kehoon. On erittäin tärkeää, että lapsen elimistö saa riittävästi kontaktia erilaisiin mikrobeihin. Erityisen hyödyllisiä ovat esimerkiksi metsämullassa tai karjatiloilla elävät mikrobit, koska niillä on kyky aiheuttaa riittävän voimakas ”ärsyke”, joka vahvistaa immuunipuolustusta. Kyseiset mikrobit pystyvät harjoittamaan immuunijärjestelmää tehokkaasti ihon kautta ja on huomattu, että niillä on jopa kyky suojata meitä allergioilta ja autoimmuunisairauksilta. 

Koska yhä useammat ihmiset elävät nykyisin kaupungeissa, luontokontaktien määrä  on vähentynyt. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisen immuunijärjestelmä ei saa riittävästi kosketusta luonnosta peräisin oleviin hyödyllisiin mikrobeihin, jotka ovat ystäviämme. Luonnolla on kyky pitää meidät terveenä ja siksi Moi Forest tarjoaa tuotteita, joiden kautta puolustuskykyä vahvistavaa luontokosketusta voi saada säännöllisesti myös kaupunkiolosuhteissa.

Lapsi pitelee metsän multaa kädessään
IHON MIKROBIOMI

Mikrobiomi = kaikki kehossamme elävät mikrobit (mikrobigeenit)

Elimistömme on monimutkainen järjestelmä, jonka toiminta perustuu ihmissolujen lisäksi mikrobien – kuten bakteerien, virusten ja hiivojen – toimintaan. Mikrobeilla on kehossamme tärkeä rooli muun muassa ruuansulatuksen, välittäjäaineiden tuottamisen ja immuunijärjestelmän toiminnan kannalta. Elimistömme tarjoaa hyvät elinolosuhteet mikrobeille ja mikrobit taas auttavat kehoamme toimimaan – elämme siis symbioosissa mikrobien kanssa! 

Jokaisella mikrobilla on tietty pH-alue, jolla se voi elää. Ihon tasapainoa ylläpitävät mikrobit viihtyvät hyvin, kun ihon pH on hieman hapan eli noin 3,5–5,5. Siksi olemme optimoineet siis tuotteidemme pH:n tuolle tasolle. Esimerkiksi saippuan pH voi olla jopa 9 ja siksi se on omiaan tappamaan tiettyjä mikrobeja, samalla kun se voi sekoittaa ihon terveen mikrobitasapainon ja altistaa ihoa tulehduksille.  

Monipuolisen mikrobialtistuksen ja hoitavien raaka-aineiden myötä iho korjaa ja hoitaa itse itseään.

TUTKIMUKSET

Reconnecting Nature™ - Mikrobiuutteen eli metsäpölyn vaikutus ihon kautta aikuisilla

Ensimmäinen Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteen vaikutuksista tehty tutkimus terveillä kaupungeissa elävillä aikuisilla osoitti, että metsäpölyn hierominen ihoon kahden viikon ajan vaikuttaa ihon mikrobiston lisäksi myös suolistomikrobeihin.

Yle.fi on myös julkaissut artikkelin aiheesta.

Metsäpölyaltistuksen vaikutukset päiväkotiympäristössä

Suomalaistutkijat ovat todenneet, että metsäpölyn vaikutuksia voidaan hyödyntää kaupunkiympäristöissä myös toisenlaisissa sovelluksissa. Voiteiden käytön lisäksi lapsen mikrobiomia voidaan vahvistaa esimerkiksi päiväkotiympäristössä tuomalla metsän mikrobistoa vaikkapa hiekkalaatikolle.

Yle.fi on kirjoittanut aiheesta lokakuussa 2010 otsikoilla “Tukimus: Päiväkodin pihaan kannattaa laittaa muutakin kun hiekkaa ja pensaita” ja “Tutkimus: Metsämaassa möyriminen paransi jo kuukaudessa päiväkotilasten suojaa sairauksilta”.

Aiheesta on myös julkaistu Suomessa tehty pitkäaikaistutkimus.

Science Alert article: Daycares in Finland Built a 'Forest Floor', And It Changed Children's Immune Systems.

Tutkimus kaupungistumisen vaikutuksista mirkobiomiin

Länsimaisissa kaupunkiympäristöissä ja pientaloalueilla eletään erilaisissa olosuhteissa verrattuna esimerkiksi Venäjän Karjalaan. Tutkimuksessa verrattiin suomalaisten koululaisten mikrobiomia 100 kilometrin päässä Venäjän puolella elävien kouluikäisten lasten mikrobiomiin. Tavoitteena oli selvittää ovatko mikrobiomin erot syynä suomalaisten merkittävästi suurempaan allergioiden ja autoimmuunisairauksien määrään. Tulokset olivat selviä: suomalaisilta puuttuu metsämullan ja kotitalouseläinten sekä kaivoveden mikrobialtistusta, jotka suojaavat allergioilta ja autoimmuunisairauksilta.

Aiheesta löytyy artikkeleita mm.
Yle.fi uutiset, Duodecum-lehti ja Yle.fi artikkeli “Allergiatutkija: Syömme tapettua ruokaa, juomme tapettua vettä, hengitämme tapettua ilmaa.”

Allergioiden lisääntyminen ja moderni elämäntapa ovat yhteydessä toisiinsa

Tutkimuksissa on osoitettu, että länsimainen elämäntyyli, jossa syömämme ruoka ja elinympäristömme ovat steriilejä, vaikuttaa lisäävän allergioita. Ihmisen immuunijärjestelmä ei saa riittävän monipuolista harjoitusta, mistä seuraa, että se ei osaa tunnistaa, mitkä asiat ovat vaarallisia ja mitkä eivät.

Omegarasvahappojen vaikutus ihoon

Moi Forest -tuotteissa olemme panostaneet voidepohjiin niin, että ne tukevat metsäpölyn hyvää vaikutusta. Tuotteissamme on kylmäpuristettuja luomulaatuisia kasviöljyjä, joilla on kyky paikata omegarasvahappojen puutetta ihosoluissa sekä parantaa ihon kosteudensitomiskykyä. Tämä tukee ihon oman suojabarriäärin toimintaa ja auttaa mikrobiomin tasapainon säilyttämisessä.

Löydät lisätietoa Oregonin yliopiston tutkimuksesta, jossa on tutkittu sekä sisäistä, että pinnallista omegarasvahappojen käyttöä.

OMA VAIKUTUKSESI

Terveyden avain on mikrobiomin monimuotoisuus, ja siksi liian steriiliä elämäntapaa tulisi välttää. Käy paljon metsässä, ja jos sinulla on siihen mahdollisuus, hoida puutarhaa pihallasi tai parvekkeellasi. Pese pyykit, tiskit ja koko kotisi miedoilla, ympäristöystävällisillä aineilla. Jos voit, ota kotieläin ja anna sen suukottaa kasvojasi. Anna lasten möyriä mudassa sekä leikkiä luonnossa. Oma ja perheesi immuunijärjestelmä kiittää!

Ja jos et pääse aina metsään, ei hätää. Vilkkaan arjen keskellä helppo tapa vahvistaa mikrobiomin monimuotoisuutta on Moi Forest -tuotteiden päivittäinen käyttö. Tuotteidemme sisältämä metsäpöly toimii tutkitusti ihon kautta kaikkein parhaiten. Tuotteissamme on metsäpölyä niin suuri pitoisuus, että se riittää antamaan sopivaa harjoitusta ja vahvistusta  mikrobiomille ihon kautta.

Moi Forest Baby Cream ja Multipurpose Cream metsän keskellä