Moi Forest sai alkunsa ikiaikaisesta metsästä, joka pitää huolta lajien monimuotoisuudesta ja maapallon elinkelpoisuudesta. Metsä tarjoaa suojaa ja antimiaan, kuten puita, marjoja ja sieniä mutta ennen kaikkea metsä on elinvoimaisen ekosysteemin ydin. Tarvittiin pieni joukko metsän voimasta kiinnostuneita suomalaisia tutkijoita ja muutaman luonnonkosmetiikan sekä hyvinvoinnin parissa uransa tehnyttä naista - ja siitä idea alkoi jalostua. Ehkä on todella mahdollista luoda kosmetiikkatuote, joka toimii koko elimistön parhaaksi!
Kun yhdistämme luomulaatuiset raaka-aineet, kuten omega-rasvahappoja sisältävät kasviöljyt taianomaiseen metsäpölyyn, saavutamme ylivoimaisia ihonhoidollisia hyötyjä erityisesti herkän ihon tueksi. Kaikkien tuotteidemme lähtökohtana on luoda synerginen kokonaisuus, joka vahvistaa ihoa ja häiritsee luontoa mahdollisimman vähän.

Moi Forestin perustajat - naisten voimalla

KARITA – PERUSTAJA JA MOI FOREST -BRÄNDIN LUOJA

“Hieron käsiini multaa ja annan sen valua sormieni välistä. Olemme ystäväni kanssa Tukholman kesäisessä saaristossa ja siellä Yasuraki-kylpylässä, kylpytakit päällä kävelyllä sen japanilaisessa puutarhassa. Olen seitsemättä kuukautta raskaana ja kaikki aistini toimivat ekstraherkkinä. Maan multa tuoksuu hurmaavalta, sen pehmeys kättäni vasten tuntuu silkkiseltä. Maa saa maadoittumaan ja se tuntuu solutasolla parantavalta. “Tätä pitäisi purkittaa”, sanon ystävälleni. Keittiökvanttifyysikallani uskon, että tuossa hetkessä syntyi Moi Forest ja materialisoitui jo jossakin todellisuudessa.

Noin puolentoista vuoden päästä tokaisusta kirjoitan tätä tekstiä ja olemme jo pitkällä. Muutaman kuukauden päästä lanseeraamme tuotteemme, kiitollisena siitä, että olemme päässeet luomaan jotain näin ihmeellistä, mutta kuitenkin täysin luonnollista. Olen saanut ympärilleni upean asiantuntijajoukon, jonka kanssa olemme luoneet tuotteemme. Taustallamme toimii Helsingin ja Tampereen yliopistoista koostuva huippututkijatiimi. Olen tyttö, joka on viettänyt lapsuutensa metsissä, jolle puun pinnan hellä silittäminen toimii terapiana ja joka tuntuu kivet käsissään lämpimän pakottavana tunteena. Olen aina tiennyt, että metsä parantaa, ja nyt sille on myös tieteellisesti todettua faktaa. 

Lupaamme tehdä paljon töitä sen eteen, että tuotteemme hemmottelevat ihoasi ja hoivaavat immuunisysteemiäsi. Ihanaa, kun olet tullut metsään kanssamme.”

MARIA – MOI FOREST TUOTESPESIALISTI JA KOKONAISVALTAISEN IHONHOIDON KOULUTTAJA

”Liityin tiimiin jo heti alkumetreillä. Kun Karita kertoi minulle metsäpölystä ja mahdollisuudesta hyödyntää sitä ihonhoitotuotteissa, innostuin välittömästi. Olin jo aiemmin kuullut tutkimuksista, joissa metsäpölyn vaikutus on todistettu ja oli suorastaan unelmien täyttymys päästä mukaan kehittämään Moi Forest -tuotteita. Pitkä kokemukseni kokonaisvaltaisen ihonhoidon ja luonnonkosmetiikan kouluttajana tuo näkemystä erilaisten iho-ongelmien hoidosta ja siitä, miten isossa roolissa ihomme toimii osana immuunipuolustusta. Koska minun ja Karitan arvomaailma sekä visiot uudesta tuotesarjasta kohtasivat täydellisesti, lähdin ilolla kehittämään Karitan kanssa uusia tuotteita.  

Omaa lapsuuttani määritti vahvasti allergisuus luonnolle – kukille, puille, nurmikasveille, eläimille. Silti olin aina kiinnostunut luonnosta, vietinhän suurimman osan lapsuudestani Itä-Suomessa metsän äärellä peltojen keskellä. Kokonaisvaltaisempi ymmärrys auttoi aikuisiällä pääsemään eroon allergioista ja näkemään sen, ettei luonto ole syynä allergioihin vaan sitä vastaan toimiminen. Omien lasteni kohdalla olen osannut tehdä toisenlaisia ratkaisuja, eikä herkkyyden ole tarvinnut olla heille toistaiseksi taakkana. Herkkyys ei ole rasite, vaan se voi olla voimavara.”

Moi Forest on vastuullinen yritys

Kunnioitamme yrityksemme kaikissa toimintatavoissa planeettaamme, muita ihmisiä sekä eläimiä. Tuotteemme on valmistettu Suomessa. Käytämme tuotteissa puhtaita, luomulaatuisia raaka-aineita, jotka on kerätty vastuullisesti niin luontoa kuin ihmisiä kunnioittaen. Tuotteemme ovat vegaaneja, eikä niitä ole testattu eläimillä. Pakkauksena käytämme uutta pakkausinnovaatiota, kierrätettävää kartonkituubia. Tuubiemme korkit on valmistettu kierrätettävästä muovista.