Kuinka usein Moi Forest -voiteita pitää käyttää, jotta vastustuskyky saa riittävästi harjoitusta Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteesta?

Riittävän vaikutuksen saamiseksi tuotetta levitetään kerran päivässä 10 cm x 20 cm kokoiselle ihoalueelle. Esimerkiksi vauvavoidetta voi laittaa lapselle kuiviin ihokohtiin tai selkään, ja aikuisille tarkoitettua Multipurpose-voidetta voidaan käyttää kasvoille, sääriin, kyynärpäihin, käsivarsiin tai muille kuiville ihoalueille.

Voide on harmaata ja siinä näkyy hippusia. Mistä väri johtuu ja värjääkö tuote ihoa?

Väri voiteeseen tulee Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteesta. Jotta tuotteella olisi oikeasti vaikutusta mikrobiomiin ja jotta mikrobiuute voi antaa sopivaa harjoitusta vastustuskyvylle, uutetta on korkea pitoisuus tuotteissamme. Pitoisuus vaikuttaa myös tuotteen väriin. Emme myöskään ole halunneet muuttaa väriä keinotekoisesti valkoiseksi. Kun voidetta levittää vähän kerrassaan iholle, väri häivyttyy, eikä voide tee ihoa harmaaksi tai sotke vaatteita. Jos iho on kuitenkin erittäin kuiva ja karhea, hiput saattavat kasaantua tai tarttua herkemmin näille ihoalueille, jolloin ne myös näkyvät helpommin iholla.

Mitä Reconnecting Nature™ -mikrobiuute on?

Mikrobiuute sisältää muun muassa maatuneita kasvien osia (kuten esimerkiksi turve tai metsämulta). Lisäksi se sisältää erilaisia metsä- ja maatalousympäristöistä peräisin olevia mikrobeja, mikrobien osia ja mikrobien tuottamia yhdisteitä, joilla on tutkitusti immuunipuolustusta vahvistavia vaikutuksia. Turvallisuuden takaamiseksi potentiaaliset patogeeniset mikrobit on poistettu ja mikrobit ovat inaktivoituja.

Voiko voidetta laittaa iholle suoraan ihottumakohtiin?

Voidetta voi ja kannattaa levittää myös suoraan ihottumakohtiin. Mikäli iho on pahasti rikki ja verillä esimerkiksi raapimisesta (niin, että iho on vielä auki), kannattaa voidetta tällöin levittää haavaisen alueen ympärille. Tämä auttaa tasapainottamaan ihon mikrobistoa ympäröivällä alueella. Kun iho on hieman umpeutunut, voi voidetta levittää myös suoraan ihottumakohtiin.

Miksi näin? Periaatteessa voide ei ole vaarallista, vaikka sitä laittaisi rikkinäiselle iholle mutta tällöin metsämikrobiuutteen hippuset voivat aiheuttaa pientä mekaanista ärsytystä, joka voi tuntua ikävältä.

Voiteessa on metsämikrobiuutteen lisäksi erittäin hoitavia luomulaatuisia raaka-aineita, jotka sisältävät muun muassa omegarasvahappoja ja luonnollisessa muodossa olevaa E-vitamiinia. Nämä nopeuttavat ihon palautumista ja hillitsevät myös paikallista ärsytystä. Luomulaatuinen koivunmahla kosteuttaa ihoa ja kasviöljyt estävät kosteudenhaihtumista ihosta sekä pehmentävät karheaa ihoa.

Voiko Moi Forest -tuotteita käyttää raskauden aikana?

Meiltä kysytään usein, voiko metsäpölytuotteita käyttää raskaana ollessa. Vastaus kuuluu, että EHDOTTOMASTI VOI! Metsäpöly antaa samankaltaista harjoitusta ihossa sijaitsevien reseptorien kautta vastustustuskyvylle kuin tavallinen metsämulta. Metsäpöly auttaa tasapainottamaan kehon mikrobistoa ja metsäpölyn lisäksi myös voiteidemme muut raaka-aineet hellivät ja vahvistavat ihoa. Kasviöljyjemme sisältämät omegarasvahapot ja luonnollisessa muodossa oleva E-vitamiini voivat nopeuttaa arpien paranemista sekä ennaltaehkäistä niiden syntymistä. Erityisesti täyteläinen Multipurpose-voiteemme sopiikin erinomaisesti vatsan ihon hoitamiseen raskausaikana. Levitä voidetta vatsan iholle ja samalla voit hellästi aktivoida ihon mikroverenkiertoa kevyesti nipistellen ihoa. Näin voide imeytyy tehokkaammin ja voi ehkäistä raskausarpien muodostumista.

Voiko tuote ärsyttää ihoa?

Mikäli iho on rikki tai poikkeuksellisen tulehtunut, on mahdollista, että mikrobiuute voi aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta iholla. Suosittelemme käyttämään voiteita vain ehjälle iholle. Jos kärsit voimakkaista allergioista, atooppisesta ihottumasta tai akuuteista iho-ongelmista, tämä kertoo siitä, että mikrobiomisi on epätasapainoisessa tilassa, ja tällöin immuunijärjestelmäsi voi reagoida poikkeuksellisella tavalla melkeinpä mihin tahansa. On siis mahdollista, että iho reagoi aluksi myös mikrobiuutteeseen tai esimerkiksi johonkin tuotteen sisältämään luonnolliseen kasviöljyyn. Suosittelemmekin hoitamaan ongelmaa myös sisäisesti esimerkiksi funktionaalisen ravintovalmentajan tai muun asiantuntijan ohjauksessa. Mikäli tuote aiheuttaa ärsytystä ihollasi, olethan yhteydessä meihin, niin annamme sinulle jatko-ohjeita.

Mitä tarkoittaa, että tuote on mikrobiomiystävällinen?

Kaikki tuotteen raaka-aineet on mietitty niin, etteivät ne tappaisi iholta hyvää tekeviä mikrobeja. Tuotteissamme ei ole käytetty voimakkaita synteettisiä säilöntäaineita tai esimerkiksi silikonia, joka voi häiritä ihon mikrobitasapainoa. Lisäksi tuotteiden pH tukee ihon mikrobiomia. Tuotteemme ovat sertifioitua luomukosmetiikkaa, joten vähintään 95 % tuotteidemme kasviraaka-aineista on luomulaatuisia. Hyödynnämme arvokkaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä, joilla on ihoa suojaavia ja mikrobitasapainoa tukevia vaikutuksia.

Kenelle Moi Forest -tuotteet on tarkoitettu? Tarvitsenko niitä, jos minulla ei ole allergioita?

Moi Forest -tuotteet sopivat aivan kaikille ♡ Mikrobiuutteella on myös ennaltaehkäisevä ja suojaava vaikutus. Jos kuitenkin vietät päivittäin aikaa metsässä ja pääset koskettelemaan metsämultaa, tai työskentelet aktiivisesti karjatiloilla, saat myös tällöin vahvistavaa immuunijärjestelmän harjoitusta. Erityisesti suosittelemme tuotteitamme niille, jotka elävät pääosin urbaaneissa ympäristöissä tai perheille, joissa on perinnöllistä taipumusta yliherkkyyteen. Kaikki ihot kuitenkin hyötyvät tuotteidemme ainutlaatuisista hyvää tekevistä vaikutuksista!

Miksi tuotteissa on tuoksu ja mistä se tulee?

Metsämikrobiuutteen sienimäistä tuoksua taittamaan päädyimme lisäämään miedon pitoisuuden tuoksua Multipurpose- ja Baby-voiteeseen. Voiteidemme tuoksut ovat Ecocert Cosmos -sertifioituja tuoksuseoksia, jotka on valmistettu kasvien tuottamien eteeristen öljyjen tuoksukomponenteista, niissä ei ole yksittäisiä kokonaisia eteerisiä öljyjä, vaan niiden osasia. Vauvavoiteen tuoksu on hypoallergeeninen, eli siinä ei ole potentiaalisia tuoksuallergeeneja kuten sitraali, limoneeni ja linalooli.

Mitä eroa Multipurpose- ja Baby-voiteella on?

Molemmat voiteemme ovat hellävaraisia ja kumpaa tahansa voidetta voi käyttää myös lapsille. Erona on se, että Baby-voiteen koostumus on kevyempi ja nopeammin imeytyvä, jotta liikkuvainen vauva tai pieni lapsi olisi helpompi rasvata. Baby-voiteessa ei myöskään ole manteliöljyä tai potentiaalisia tuoksuallergeeneja, kuten limoneenia, linaloolia tai sitronellolia. Olemmekin suositelleet Baby-voidetta ensisijaisesti 0–3-vuotialle lapsille sekä voimakkaista yliherkkyyksistä kärsiville henkilöille. Baby-voiteessa on yhtä paljon luontoyhteyteen ja mikrobiomiin vaikuttavaa mikrobiuutetta kuin Multipurpose Creamissa, joten se sopii hyvin myös herkille aikuisille.

Multipurpose Cream on täyteläisempi voide, joten se sopii käytettäväksi erittäin kuivalle iholle missä päin kehoa tahansa. Monet käyttävät tätä täyteläisempää voidetta myös esimerkiksi hoitavana kasvonaamiona, yövoiteena ja käsivoiteena.

Molemmissa voiteissamme on mieto tuoksupitoisuus ja tuoksut on valmistettu kasvien tuottamista eteerisistä öljyistä.