Moi Forest syntyi rakkaudesta metsään ja halusta tehdä uuden sukupolven tuotteita

Kuusen oksia

Mikrobitutkimuksen myötä myös kosmetiikan rooli näyttäytyy uudessa valossa. Nimittäin kaikki mitä ihollemme laitamme voi vaikuttaa myös mikrobiomiimme ihon kautta joko positiivisesti tai negatiivisesti. Moi Forest -tuotteiden lähtökohtana on ollut yhdistää parhaat ja laadukkaimmat mikrobiomia tukevat kasviraaka-aineet sekä ripaus metsän elinvoimaa – metsäpölyä!

Tutkimus vahvistaa, että metsä parantaa 

Metsäpöly eli Reconnecting Nature™ -mikrobiuute sisältää tuhansia hyvää tekeviä metsämikrobeja: bakteereja, tumattomia yksisoluisia mikro-organismeja eli arkkeja ja aitotumallisia mikrobeja. Niitä samoja metsämikrobeja, joita on myös metsämullassa on. Metsämikrobit ovat ikään kuin koodi, joka kertoo kehomme mikrobiomille ja immuunisysteemille, miten niiden tulisi toimia, jotta pysymme terveenä. Tutkimusten mukaan esimerkiksi allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat seurausta nimenomaan siitä, ettemme saa enää riittävästi kontaktia näihin metsäperäisiin mikrobeihin. Metsämullalla on nimittäin kyky saada immuunipuolustuksemme sammuttamaan tulehdus regulatiivisten T-solujen, eli valkosolujen avulla. Tällöin immuunipuolustuksemme ei käynnistä tai pidä yllä tulehdusta turhaan esimerkiksi silloin, jos vaikka siitepölyä päätyy limakalvoillemme. Helsingin ja Tampereen yliopiston tutkijat ryhtyivät miettimään ratkaisua kaupungistumisen myötä kadonneen metsäkontaktin palauttamiseksi ja näin syntyi mikrobiuute, jota voidaan hyödyntää helposti esimerkiksi Moi Forest -voiteen avulla. 

Korkea laatu vaikuttavuuden takeena 

Moi Forest -tuotteet sisältävät korkean pitoisuuden metsäpölyä ja tästä syystä voiteet ovat väriltään harmaita. Väri kuitenkin häivyttyy, kun sitä levittää vähän kerrallaan iholle. Suosittelemme käyttämään voidetta päivittäin vähintään 10 cm x 20 cm ihoalueelle haluttujen vaikutusten aikaansaamiseksi. 

Metsäpölyn lisäksi tuotteissamme on: 

  • Ihon tasapainoa ylläpitäville mikrobeille sopiva pH-arvo (5)

  • Kylmäpuristettuja ja hiilidioksidiuutettuja luomulaatuisia kasviöljyjä, jotka sisältävät omega-3, -6 ja -9 -rasvahappoja sekä E-vitamiinia (omegarasvahapot rahoittavat tulehdusta ja toimivat sekä ihosolujen, että ihon tasapainoa ylläpitävien mikrobien ravintona)

  • Miedot elintarvikelaatuiset säilöntäaineet, jotka eivät häiritse ihon tasapainoa ylläpitävien mikrobien tai metsämikrobiuutteen toimintaa iholla

  • Ihoa kosteuttavaa ja rauhoittavaa kotimaista luomulaatuista koivunmahlaa

  • Uusi ekologinen kartonkituubi

Lisäksi tuotteidemme hiilijalanjälki on tuplakompensoitu ja kompensaatiomme menee suoraan metsien hoitamiseen ja uusien puiden istuttamiseen. Metsä pitää meistä huolta, joten me haluamme antaa sille takaisin. 

Suomalainen metsä on myös globaalin ekosysteemin kannalta tärkeä. Laajat lähes koskemattomat metsäalueemme, makeavetiset järvet ja suoalueet huolehtivat veden ja ilman puhdistumisesta. Näin suuri biomi – johon kasvit, sienet, eläimet ja me ihmisetkin kuulumme – pysyy elinvoimaisena. Moi Forest haluaa luoda uuden sukupolven tuotteita, jotka edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia ja joiden tuotanto kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän.

Kiitos, että sinäkin olet kanssamme metsäretkellä! ♡

Seuraava julkaisu