Vauvan ja pienen lapsen ihonhoito

Äiti pitää kiinni pienen vauvan kädestä

Pienokaisesi iho kaipaa erityisen hellää hoitoa, sillä lapsen iho on ohuempi kuin aikuisen iho. Myös lapsen ihosolut ovat pienempiä ja nopeammin uusiutuvia kuin aikuisella. Lapsen iho ja immuunipuolustus vasta opettelevat tunnistamaan erilaisia asioita ympäristöstään ja reagoimaan niihin oikein. Onkin tärkeää, että immuunipuolustus saa monipuolisesti harjoitusta luontoperäisten mikrobien avulla myös ihon kautta. Metsämullasta ja esimerkiksi karjatiloilta löytyvillä mikrobeilla on kyky suojata lasta erilaisilta allergioilta ja autoimmuunisairauksilta. Erityisen tärkeää on saada harjoitusta 2-3 ensimmäisen ikävuoden aikana, mutta myös myöhemmällä iällä metsällä ja sen maaperän mikrobeilla on tervehdyttäviä ja immuunipuolustusta vahvistavia vaikutuksia.

Lapsen ihonhoidon kulmakivet nykytutkimuksen valossa voisivat olla:

  • riittävästi metsässä möyrimistä ja eläinkontakteja
  • mahdollisimman miedot, ekologiset pesuaineet käsien ja muun ihon pesemiseen
  • tarvittaessa erittäin hellävaraiset ja luonnolliset tuotteet ihonhoitoon
  • miedot, ekologiset kodin siivouksessa käytettävät kemikaalit ja pyykinpesuaineet, koska taloudessa käytettävät kemikaalit vaikuttavat myös lapsen ihon ja kehon mikrobistoon 

Lue lisää tutkimuksista sivuiltamme.

Ihohaasteet kuriin pienestä pitäen

Lasten ihonhoito on meidän ‘moiforestilaisten’ sydäntä lähellä. Olemme itsekin äitejä ja saaneet kamppailla lasten ihohaasteiden kanssa. Jo muutaman vuosikymmenen ajan erilaiset allergiat ja yliherkkyydet ovat lisääntyneet länsimaissa sukupolvi sukupolvelta. Siksi haluamme antaa omille sekä muiden lapsille lahjan – luonnon hyvää tekevää Reconnecting Nature™-mikrobiuutetta eli metsäpölyä sisältävän voiteen. Altistuminen päivittäisille metsäkylvyille luonnossa harjoittaa kehon immuunipuolustusta ja harjoittaa elimistöä erottamaan, miten reagoida esimerkiksi siitepölyyn, eläinpölyyn tai vaikkapa erilaisiin ruoka-aineisiin. Metsäpölyvoiteen päivitäinen käyttö toimii samalla tavalla ja auttaa tekemään kehosta viisaan ja vahvan. On hyvin tärkeää, että immuunisysteemi erottaa asiat, jotka eivät oikeasti ole uhka sellaisista asioista, jotka vaativat immuunipuolustukselta reagoimista. Seuraavassa vinkkimme vauvan ja pienen lapsen ihonhoitoon. 👶

Pese vauvan ihoa vain tarpeen mukaan

Vauvaikäisen ihoa kannattaa pestä tai hoitaa vain tarvittaessa ja ilman turhia kemikaaleja. Vauvaa ei tarvitse kylvettää useammin kuin 1–2 kertaa viikossa ja kylpyväliä on hyvä harventaa varsinkin silloin, jos vauvan iho on kuiva tai atooppinen. Vauvan pesemiseen ei välttämättä tarvita myöskään pesuaineita, mutta tarvittaessa ihoa voi pyyhkiä vaikka kostealla luomukookosöljyllä kostutetulla pyyhkeellä. Kookosöljy on hellävarainen ja ihoa rauhoittava ja sitä on saatavilla myös tuoksuttomana. Voit halutessasi laittaa myös kylpyveteen muutaman tipan kasviöljyä. Liiallista pesemistä on hyvä välttää, jotta ihon oma suojaava hydrolipidikalvo pysyisi ehjänä ja ihon mikrobitasapaino terveenä.

Ilmakylvyt ja hellävaraiset pyykinpesuaineet

Kylvyn jälkeen vauvan herkkä kuivataan pehmeällä pyyhkeellä hellävaraisesti taputtelemalla, ei hankaamalla. Vauvan iholle kannattaa antaa usein ilmakylpyjä (erityisesti vaippa-alueelle) ihon hautumisen estämiseksi. Taivealueiden hiertymien ehkäisemisessä toimii hyvin vanha kunnon perunajauho. Jos käytät lapsella kertakäyttövaippoja, tuuleta vaipat ennen käyttöä, jotta homeen muodostumista ehkäisevät kemikaalit haihtuvat, tai käytä esimerkiksi kotimaisia Muumi Baby -vaippoja, jotka ovat turvallisia lapsen iholle. Mikäli suosit kestovaippoja, pese vaipat hellävaraisella, ekologisella pesuaineella.

Käytä vain mietoja, luonnollisia ainesosia sisältäviä voiteita

Jos lapsella on kuiva, hilseilevä tai atooppinen iho, voi sitä hoitaa paikallisesti miedolla voiteella, kuten esimerkiksi Moi Forest Baby Cream -vauvavoiteella. Kehon immuunipuolustuksen vahvistamiseksi Moi Forest -vauvavoidetta kannattaa levittää iholle päivittäin vähintään noin 10 cm x 20 cm laajuiselle ihoalueelle. Muutoin turhaa rasvausta kannattaa välttää, jotta ihon oma rasvatuotanto ei häiriytyisi. Moi Forest vauvavoiteen päivittäinen käyttö auttaa vahvistamaan ihon mikrobiomia, sillä voide sisältää runsaasti Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta, joka tukee myös lapsen vastustuskykyä. Lapsen immuunipuolustuksen kehityksen kannalta erityisesti 3 ensimmäistä ikävuotta ovat kaikista tärkeimmät, sillä silloin immuunisysteemi opettelee tunnistamaan ja erottamaan ei-uhkaavat tekijät mahdollisista uhista.

Ihoa hoitavat ja suojaavat kasviöljyt sekä miedot, luonnolliset tuoksut

Hellävaraisen ihonhoidon kulmakivenä ovat myös ihoa suojaavat ja ravitsevat kasviöljyt. Moi Forest tuotteissa olemme suosineet luomulaatuisia kasviöljyjä, jotka on uutettu niin, että niissä on myös kallisarvoiset omegarasvahapot tallella. Kasviöljyt sekä pehmentävät ihoa, että estävät kosteuden haihtumista ihosta. Lisäksi ne hillitsevät tulehdusta ihossa sekä toimivat ihon tasapainoa ylläpitävien mikrobien ravintona. Moi Forest -voiteet eivät tuki ihoa ja erityisesti miedontuoksuinen vauvavoide sopii myös herkälle iholle. Vauvavoiteen sisältämä tuoksu on luonnollinen, mutta hypoallergeeninen, joka ei sisällä potentiaalisia tuoksuallergeeneja. Moi Forest -voiteen käytön voi aloittaa siinä vaiheessa, kun vauva alkaa ryömimään tai konttaamaan ja saa muutoinkin kontaktia monipuolisemmin ympäristön mikrobeihin. Isommille yli 5-vuotiaille lapsille ja perheen aikuisille sopii hyvin Moi Forest Multipurpose -voide. Hyvä lika vahvistaa lapsen immuunipuolustusta! 

Käy kurkkaamassa Instagramista asiakkaidemme upeat palautteet Moi Forest voiteista ihohaasteiden hoidossa ja tilaa omasi metsäpölykaupastamme ✨✨

 

Edellinen julkaisu Seuraava julkaisu