Herkkäihoisen muistilista

Nainen pitelee Moi Forest Multipurpose Cream voiteen tuubia

Koska ihminen on niin sanottu psykofyysissosiaalinen kokonaisuus, liittyy ihon oireiluun ja herkkyyteen usein monta tekijää. Parhaiten ihon haasteita ja herkkyysoireita voidaankin hoitaa huomioimalla taustasyyt kokonaisvaltaisesti.

Kokosimme muistilistan herkän ihon ja muiden iho-ongelmien hoitoon. Lue myös kattavampi kirjoituksemme aiheesta tästä.

♡ Käytä ihonhoitotuotteita, joiden pH on lähellä ihon normaalia pH:ta noin 4,5–5. Esimerkiksi saippuan pH on emäksinen yli 7. Moi Forest -voiteiden pH on 5, mikä tukee ihon tasapainoa ylläpitäviä mikrobeja.

♡ Valitse ihon puhdistukseen öljy- tai emulsiopohjaisia sertifioituja luonnonkosmetiikkatuotteita, joissa on miedot pesevät ainesosat eli tensidit. Vältä sulfaatteja. 

♡ Hoida ihoa tuotteilla, jotka sisältävät hyvälaatuisia kasviöljyjä, joissa on omega-rasvahapot tallella. Esimerkiksi Moi Forest -voiteet sisältävät hiilidioksidiuutettuja ja kylmäpuristettuja kasviöljyjä, joissa on omega-rasvahapot 3, 6 ja 9 sekä luonnollinen E-vitamiini tallella. Omega-rasvahapot auttavat rauhoittamaan tulehdusta ihossa, sillä ne paikkaavat omegavajetta suoraan ihokudoksessa ja luonnollinen E-vitamiini (jossa on useita eri muotoja) puolestaan nopeuttaa ihossa esimerkiksi arpien ja haavaumien paranemista.

♡ Vältä kemiallisia UV-suoja-aineita, tekoripsiä ja tekokynsiä sekä kaikkea, mistä tulee ylimääräistä kemikaalikuormaa keholle. Näitä ovat myös voimakkaat pyykinpesu- ja siivousaineet. Suosi ekopesuaineita. Myös siivoukseen löytyy runsaasti mietoja ekologisia aineita.

♡ Ruokavaliomuutos voi olla myös paikallaan. Monet ovat saaneet iho-ongelmiinsa helpotusta funktionaaliselta ravintoterapeutilta tai ayurveda-asiantuntijalta. Kiinnitä huomiota ainakin siihen, että syöt riittävästi kuitupitoisia kasviksia ja hyvälaatuisia rasvoja. 

♡ Tee joka päivä jokin rentouttava mielikuvaharjoitus tai hengitysharjoitus ja halaa läheisiäsi mahdollisimman usein. Jos pystyt, käy säännöllisesti jossain rentouttavassa hoidossa esimerkiksi kosmetologilla tai hierojalla.

♡ Käy metsässä mahdollisimman usein ja hiero metsämultaa ihollesi (vain ehjille ihoalueille). Näin lasket stressitasoja ja vahvistat mikrobiomiasi sekä luontoyhteyttä. Jos päivittäinen metsässä käyminen ei ole mahdollista, voit saada ihanan vastustuskykyä ja ihoa vahvistavan metsäkylvyn myös kotonasi Moi Forest -voiteiden muodossa. 

“Kiitos ihana ihoni, kun suojaat minua ja teet parhaasi pysyäksesi vahvana. Joskus kun olet herkkä,  mietin kumpuuaako tuo herkkyys sittenkin minusta jostain syvemmältä, selkärangasta asti? Ehkä se yrittää kertoa jotain syvimmästä olemuksestani ja ohjata minua oikeaan suuntaan? Kiitos ihoni, että kerrot viestisi ja pidät minua yhteydessä muihin ihmisiin ja luontoon. Elämä elää minussa ja näkyy sinussa. Yhdessä vanhenemme ja vahvistumme. Paijaan sinut pehmeäksi ja pidän hyvänä. Annan sinulle ravitsevia rasvoja, hoivaavia metsän hippusia ja pohjolan taikajuomaa - rauhoittavaa koivunmahlaa. Moi Forest ja ihana ihoni, näyttäkää minulle todellinen luontoni. ♡ Oodi iholle - Moi Forest ♡

Edellinen julkaisu Seuraava julkaisu