Pienen lapsen atooppisen ihottuman tuloksellinen hoito

Vauva pitää kiinni Moi Forest Baby Cream voiteesta

Kun vauvan tai taaperon ihoon alkaa tulla punoittavaa, kutiavaa ja kuivaläiskäistä ihottumaa, voi vanhemmalle tulla neuvoton olo. Vanhempia usein mietityttää, miten pientä ja hentoista ihoa voisi hoitaa ja miten vaivasta pääsisi eroon. Atooppinen ihottuma on yleistynyt Suomessa merkittävästi viime vuosikymmeninä kaupungistumisen myötä, eikä edes lääkevoiteista tunnu olevan kaikille apua. Ihon atooppista oireilua on kuitenkin mahdollista lievittää myös kokonaisvaltaisella hoidolla, joka voi yksin tai yhdessä ajoittaisen lääkevoiteiden käytön kanssa olla monelle lapselle paras vaihtoehto. Ruokavaliolla, probioottien käytöllä ja oikeanlaisella ihonhoidolla voidaan auttaa lievittämään oireita tai jopa päästä vaivasta kokonaan eroon.

Pienten lasten atooppinen ihottuma on melko yleistä Suomessa ja noin 20% lapsista kärsii siitä. Ihottuman taustalla voi olla jokin ruoka-aineyliherkkyys mutta aina selkeää yksittäistä syytä ei välttämättä löydetä. Atooppisen ihottuman hoidossa kannattaa huomioida lapsen keho kokonaisvaltaisesti, sillä niin voidaan yleensä saavuttaa pysyvämpiä tuloksia ja tukea lapsen terveyttä pidemmällä aikavälillä

Kokonaisvaltaisella hoidolla hyviä tuloksia

Atooppisen ihottuman hoito on hyvä suunnitella yksilöllisesti. Haluan kuitenkin jakaa yhtenä konkreettisena esimerkkinä keskimmäisen poikani atooppisen ihottuman hoito-ohjelman. Poikani oli noin puolivuotias, kun hänelle alkoi tulla kuivaa läiskäistä ihottumaa lähinnä poskiin ja alaraajoihin. Vauvana poikani oli hyvin itkuinen ja häntä oli pidettävä koko ajan sylissä ja heijattava, mikä kieli vatsaongelmista sekä hermostollisesta yliherkkyydestä. Neuvolasta sain ohjeeksi käyttää mietoa kortisonivoidetta ihottuma-alueille. Kortisoni oli mielestäni kuitenkin viimeinen vaihtoehto, koska omia allergioitani oli lapsena hoidettu sillä huonoin seurauksin. Olinhan myös työssäni keskittynyt kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon, joten päätin etsiä apua muualta. Vein pojan luontaishoitaja Silja Balliniille, joka suositteli, että aloitamme yhdeksän kuukautta kestävän probioottikuurin ja gluteenittoman ruokavalion. Yhdeksän kuukauden ajan syötin pojalle Pro Symbioflor-, Symbioflor1- ja Symbioflor2-valmisteita vuorotellen ohjeiden mukaan. Siljan mukaan Saksassa kyseistä probioottia on käytetty menestyksellisesti allergioiden ja yliherkkyyksien hoidossa. Lisäksi annoin joka toinen viikko antroposofiseen lääketieteeseen perustuvia WALA:n Chicorium pangreas -pillereitä ja tarvittaessa Chamomilla-tippoja. Ruoasta jätettiin gluteeni pois ja ihottumakohtiin käytin herkälle iholle tarkoitettuja luonnonkosmetiikan voiteita. Pikkuhiljaa iho alkoi voida paremmin ja yhdeksän kuukauden kuurin jälkeen ihottuma oli kokonaan poissa.

Pian aloimme hiljalleen lisäämään viljoja takaisin ruokavalioon ja jo pienen ajan kuluttua poikani pystyi syömään kaikkia ruokia. Tosin suosimme viljojen osalta pääasiassa kauratuotteita. Ihottumaa ei ole tuon probioottikuurin jälkeen enää näkynyt. Tuolloin minulle todella konkretisoitui se, miten suolistomikrobeilla on yhteys ihon ja koko kehon hyvinvointiin. Hoitaessani poikaani näillä ohjeilla vuonna 2012 en vielä tajunnut, mikä tarkalleen ottaen oli tuo Symbioflor-probioottikuurin vaikutusmekanismi. Se selvisi minulle vuosia myöhemmin, kun perehdyin syvemmin uusiin mikrobiomitutkimuksiin. 🔬

Moi Forest Baby Cream huomioi ihohaasteista kärsivät lapset

Kun lähdin miettimään Moi Forest -voiteiden raaka-aineita, oli itsestään selvää niiden sisältävän sellaisia ainesosia, joilla olen omassa työssäni kokonaisvaltaisen ihonhoidon kouluttajana nähnyt olevan eniten hyötyä. Halusimme luoda täydellisen voiteen ihohaasteista kärsiville lapsille ja auttaa samalla tukemaan kokonaisvaltaisesti heidän hyvinvointiaan. Emme valinneet metsämikrobiuutteen kaveriksi halvimpia prosessoituja kasviöljyjä, vaan omegarasvahappoja ja luonnollista E-vitamiinia sisältäviä hiilidioksidiuutettuja ja kylmäpuristettuja öljyjä, jotta herkkyydestä tai ihottumista kärsivä iho vahvistuisi ja iho-ongelma rauhoittuisi. Raaka-aineiden luomulaatuisuus on myös tärkeää, jotta niissä ei ole epäpuhtautena esimerkiksi torjunta-ainejäämiä. Toki suosimme luomua myös maaperän mikrobiston ja pölyttäjien hyvinvoinnin säilyttämiseksi. Tuotteiden pH (5) ja säilöntäainesysteemi on myös mietitty siten, että ne eivät häiritse ihon normaalia mikrobitasapainoa. 

Laadukkaat kasviraaka-aineet yhdessä metsäpölyn kanssa auttavat suojaamaan ja vahvistamaan lapsen hentoa ihoa

♡ Karitevoi pehmentää ihoa sekä suojaa sitä sään rasituksilta. Lisäksi se estää kosteutta haihtumasta iholta.

♡ Koivunmahla kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja hillitsee kutinaa sekä tukee normaalia solu-uudistumista sisältämänsä magnesiumin ansiosta.

♡ Reconnecting Nature ™ - mikrobiuute eli metsäpöly tukee ihon mikrobistoa. Kun mikrobitasapaino on optimaalinen, iho on vastustuskykyisempi, eikä tulehdu niin helposti. Tällöin ihon erilaiset toiminnot, kuten solujen uudistuminen, rasvan ja kosteuden tuotanto, pigmentin tuotanto sekä ihoa suojaavien peptidien tuotanto toimivat normaalisti.

♡ Mustikan siemenöljyn, kauraöljyn ja jojobaöljyn ansiosta voiteissamme on ihon puolustuskykyä tukeva kombinaatio omegarasvahappoja (3, 6 ja 9) sekä luonnollista E-vitamiinia, jotka vahvistavat ihoa ja auttavat sitä selviytymään ilman kosteuspitoisuuden vaihtelusta ja happiradikaalien hyökkäyksistä.

♡ Tuotteemme sisältävät vain mietoja elintarvikelaatuisia säilöntäaineita. Säilöntäaineiden pitoisuus on optimoitu niin, että voimme taata tuoteturvallisuuden, mutta voiteemme eivät häiritse ihon normaalia mikrobitasapainoa.Jos pienokaisesi kärsii atooppisesta ihottumasta tai muista ihohaasteista, suosittelemme lähestymään ongelmaa kokonaisvaltaisesti. Ota myös metsäpölyvoiteemme käyttöön sekä pienokaisesi että koko perheesi arjessa ja lue käytännön vinkit aiemmasta blogitekstistämme Vauvan ja pienen lapsen ihonhoito 🐤.

Edellinen julkaisu Seuraava julkaisu