Kiitos, kun kysyitte ♡ Vastasimme teidän kysymyksiin!

Moi Forest Baby Cream ja Multipurpose Cream metsäisessä maisemassa

Moi Forest -tuotteet ovat olleet nyt puolisen vuotta markkinoilla ja olemme saaneet jo monenlaisia kysymyksiä asiakkailtamme tuotteisiin liittyen. Olemme erittäin kiitollisia jokaisesta kysymyksestä, sillä kysymykset auttavat meitä hahmottamaan paremmin asiakkaidemme toiveita ja sitä, miten voisimme jatkossa viestiä paremmin tuotteistamme. Koska Moi Forest on vuorovaikutusta metsän ja ihmisten välillä, on tiimimme tärkein tehtävä saada se toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kiitos kuuluu siis aivan kaikille asiakkaillemme hyvistä ja tarpeellisista kysymyksistä!

Muun muassa näitä meiltä kysyttiin:

Voiko voidetta laittaa lapselle suoraan ihottumakohtiin?

Kyllä voidetta voi ja kannattaa levittää myös suoraan ihottumakohtiin. Mikäli iho on kuitenkin pahasti rikki ja verillä esimerkiksi raapimisesta (niin, että iho on vielä auki), kannattaa voidetta levittää haavaisen alueen ympärille. Tämä auttaa tasapainottamaan ihon mikrobistoa ympäröivällä alueella. Kun iho on jo hieman umpeutunut, voi voidetta levittää myös suoraan ihottumakohtiin. 

Miksi näin? Periaatteessa voide ei ole vaarallista, vaikka sitä laittaisi rikkinäiselle iholle mutta tällöin metsämikrobiuutteen hippuset voivat aiheuttaa pientä mekaanista ärsytystä, joka voi lapsesta tuntua ikävältä. 

Voiteessa on metsämikrobiuutteen lisäksi erittäin hoitavia luomulaatuisia raaka-aineita, jotka sisältävät muun muassa omega-rasvahappoja ja luonnollisessa muodossa olevaa E-vitamiinia. Nämä nopeuttavat ihon paranemista ja hillitsevät myös paikallista tulehdusta. Luomulaatuinen koivunmahla kosteuttaa ihoa ja kasviöljyt estävät kosteuden haihtumista ihosta sekä pehmentävät karheaa ihoa. 

Mitä eroa Multipurpose- ja Baby-voiteella on? 

Molemmat voiteet ovat hellävaraisia ja periaatteessa kumpaa tahansa voidetta voi käyttää myös lapsille. Erona on se, että Baby-voiteen koostumus on kevyempi ja nopeammin imeytyvä, jotta liikkuvainen vauva tai pieni lapsi olisi helpompi rasvata. Baby-voide ei myöskään sisällä manteliöljyä tai potentiaalisia tuoksuallergeeneja, kuten limoneenia, linaloolia tai sitronellolia. Olemmekin suositelleet Baby-voidetta ensisijaisesti 0-3 -vuotialle lapsille sekä poikkeuksellisen voimakkaista yliherkkyyksistä kärsiville henkilöille. Baby-voiteessa on yhtä paljon luontoyhteyteen ja mikrobiomiin vaikuttavaa mikrobiuutetta kuin Multipurpose Creamissa, joten se sopii hyvin myös herkille aikuisille.

Multipurpose Cream on puolestaan täyteläisempi voide, joten se sopii käytettäväksi erittäin kuivalle iholle missä päin kehoa tahansa. Monet käyttävät tätä täyteläisempää voidetta myös esimerkiksi hoitavana kasvonaamiona, yövoiteena ja käsivoiteena. Poiketen Baby-voiteesta, Multipurpose Creamissa on mukana manteliöljyä sekä sitraalia, limoneenia ja linaloolia. 
Molemmissa voiteissamme on mieto tuoksupitoisuus ja tuoksut on valmistettu kasvien tuottamista eteerisistä öljyistä.  

Miksi tuotteissa on tuoksu ja mistä se tulee?

Tuotekehitysvaiheessa voiteitamme testasi kolme atooppisesta ihottumasta kärsivää aikuista ja kolme lasta ja osa testiryhmästä oli sitä mieltä, että ilman tuoksua voiteessa oli hieman sienimäinen haju. Tämä johtui metsämikrobiuutteesta. Päätimmekin lisätä pienen pitoisuuden tuoksua molempiin voiteisiin. 

Voiteiden tuoksut ovat Ecocert Cosmos -sertifioituja tuoksuseoksia, jotka on valmistettu aitojen eteeristen öljyjen tuoksukomponenteista. Tuoksu ei siis ole synteettisesti esimerkiksi maakaasusta valmistettu, eikä siinä ole kiinnittäjiä, kuten ftalaatteja. Tuoksussa ei ole yksittäisiä kokonaisia eteerisiä öljyjä, vaan niiden osasia. Vauvavoiteen tuoksu on niin sanotusti hypoallergeeninen, joka tarkoittaa että se ei sisällä potentiaalisia tuoksuallergeeneja kuten sitraalia, limoneenia ja linaloolia. Kokeilimme tuotekehityksessä myös kokonaisia eteerisiä öljyjä esitestiryhmällemme, mutta osa heistä valitettavasti reagoi esimerkiksi luonnolliseen laventeliöljyyn. Näin ollen näissä ensimmäisissä hyvin herkälle iholle suunnatuissa voiteissa päädyimme tuoksuseoksiin, jotka sopivat myös hyvin herkästä ihosta kärsiville koehenkilöillemme. 

Häiritseekö tuotteiden säilöntäaine metsäpölyn toimintaa?

Tuotteiden säilöntäainesysteemi oli tuotekehityksemme ehdottomasti vaikein osa, sillä halusimme säätää säilöntäainepitoisuuden juuri sopivaksi, jotta se ei häiritse ihon tasapainoa ylläpitäviä mikrobeja. Käyttämämme miedot säilöntäaineet ovat elintarvikelaatuisia (sodium levulinate, sodium anisate ja sodium dehydroacetate) näitä löytyy myös luonnosta kasveista sellaisenaan, esimerkiksi natriumanisaattia on fenkolissa, natriumlevulinaattia saadaan perunan tärkkelyksestä ja natriumdehydroasetaattia esiintyy Kultakakkara-nimisessä kasvissa. Käyttämämme säilöntäaineet eivät häiritse metsäpölyn vaikutusta. Myös tuotteiden pH 5 on säädetty niin, että se tukee ihon mikrobitasapainoa, toisin kuin vaikkapa saippuassa, jonka pH voi olla 9 eli todella emäksinen.

Voiko Moi Forest -tuotteita käyttää raskauden aikana?

Meiltä kysytään usein, voiko metsäpölytuotteita käyttää raskaana ollessa. Ja vastaus kuuluu, että EHDOTTOMASTI VOI! Metsäpöly antaa nimittäin samankaltaista harjoitusta ihossa sijaitsevien reseptorien kautta vastustustuskyvylle kuin tavallinen metsämulta. Metsäpöly auttaa tasapainottamaan kehon mikrobistoa ja metsäpölyn lisäksi myös voiteidemme muut raaka-aineet hellivät ja vahvistavat ihoa. Kasviöljyjemme sisältämät omega-rasvahapot ja luonnollisessa muodossa oleva E-vitamiini nopeuttavat arpien ja haavaumien paranemista sekä ennaltaehkäisevät niiden syntymistä. Erityisesti täyteläinen Multipurpose-voiteemme sopiikin erinomaisesti vatsan ihon hoitamiseen raskausaikana. Levitä voidetta vatsan iholle ja voit hellästi aktivoida ihon mikroverenkiertoa kevyesti nipistellen ihoa. Näin voide imeytyy tehokkaammin ja estää raskausarpien muodostumista. 

Herääkö sinulle lisää kysyttävää tuotteistamme? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen hello@moiforest.com  ja vastaamme sinulle

Edellinen julkaisu Seuraava julkaisu